Vergroenen Plein onder de Platanen gestart !

Zaterdag 16 maart was het dan zover; de start van de werkzaamheden aan het Plein onder de Platanen.

Initiatief hiervoor lag bij de Stadsraad in overleg met de Jeugdsoos, gemeente, aanwonenden en IVN.

Zoals bekend is het doel om vele klinkers van het plein weg te halen en daarvoor in de plaats op te fleuren met groen. Dus “grijs eruit en groen erin”.

Na de nodige voorbereiding tussen betrokken partijen konden zaterdag de eerste klinkers worden verwijderd als ook het (bijna) laatste deel van de muur op het plein. Nog een klein stukje wordt later weggehaald aangezien daar nog diverse electra-voorzieningen in zijn opgenomen die eerst verlegd moeten worden. Naast klinkers die zijn weggehaald, zijn ook de honingraten onder de Platanen, het schaakspel en de jeu de boulesbaan weggehaald; al deze plekken worden voorzien van nieuwe verbeterde grond en ingezaaid met gras of bloemen en planten. Ook zullen nog 3 walnotenbomen worden aangeplant. Bij de soos komen mooie boerenhortensia’s om de oude allure van het pand weer naar voren te laten komen. Ook is de put naast de soos ontdaan van de wildgroei en rommel in de put en staat deze er weer mooi en strak bij.

Daarnaast worden er aan de rand van het plein mooie nieuwe fietsenstallingen geplaatst om de fietsen wat meer geordend te kunnen stallen.

Tussen het harde werken door werd uiteraard ook gezorgd voor de inwendige mens waarvoor hartelijk dank aan de aanwonenden en Irma’s.

De aannemer zal vanaf maandag direct aan de slag gaan om alles zo snel mogelijk af te maken om overlast te voorkomen. Tevens zal ervoor worden gezorgd dat het nieuwe seizoen het plein er weer mooi bij ligt.

De Stadsraad spreekt wat ons betreft namens heel Diepenheim haar waardering uit voor de inzet en bijdrage van eenieder en op welke manier dan ook ! Een mooie samenwerking tussen Stadsraad en de gemeente, maar bovenal mooi om te zien dat er betrokkenheid van de aanwonenden is en dat de soos met zoveel jeugd aanwezig was! Samen voor een mooi(er) Diepenheim!